Печени кюфтенца с магданоз

Ммм, кюфтенца!
Вече не си играя да ги пържа.
Пека ги на фурна.
Бързо, вкусно, лесно...
и по-Здравословно!




Какво ти трябва за 10 кюфтенца?
250гр. кайма
1 яйце
магданоз
мляко
стар хляб
галета
черен пипер
сол
зехтин

Какво друго ще ти необходимо?
*фурна
*купа
*дъска за рязане
*остър нож
*хартия за печене/ фолио

Как да забъркаш кюфтенца с магданоз?
1. Накисваш парче стар хляб в малко мляко.
2. Нарязваш на ситно магданоза.
3. Взимаш каймата, добавяш към нея магданоза и 1 разбито яйце.
4. Омесваш хубаво и добавяш накиснатия стар хляб, като го изстискваш от млякото и надробяваш на трохички.
5. Добавяш сол и черен пипер и месиш, докато не стане хубава смес.
6. Загряваш фурната на 200 градуса.
7. Намазваш си ръцете със зехтин и правиш малки топчета от каймата.
8. Овъргаляш ги хубаво в галета и ги слагаш в тавичката, покрита с хартия за печене.
9. Печеш 10-15 минути до златисто.

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар