рецепта

Нестинарски гювеч

Нестинарски гювеч

1 5 1

Ястия с кайма

Българска

Рецептата "Нестинарски гювеч " беше добавена на

Добави коментар

Продукти

кромид лук 200 г
Моркови 200 г
домати 200 г
олио 150 мл
Вино 100 мл
черен пипер и сол
кайма 1 кг
гъби 200 г
яйца 4

• Приготвя се пикантен сос от задушените нарязани на дребно кромид, моркови и домати, подправени с вино, черен пипер и сол.

• Сосът се сипва в гювечета, след което във всяко се поставя кайма, добре омесена с нарязаните гъби и подправена на вкус, във вид на птиче гнездо.

• Счупва се по едно яйце и ястието се запича във фурна.

• Нестинарският гювеч се поднася топло.

СЪВЕТ

• По желание сосът може да се направи по-пикантен с нарязана люта чушчица или с щипка лютив червен пипер.


Бележки

Бързи и лесни гювечета!