Пълнени чушки с кус кус

Пълнени чушки с кус кус

Продукти

  • 10-12 чушки
  • 1 ч. ч. кус кус
  • 300 гр. кайма
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 зеленчуков бульон
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1/2 връзка магданоз
  • черен пипер
  • чубрица

за соса

  • 1 кофичка кисело мляко
  • 2 с. л. брашно
  • 2 яйца
  • 1/2 ч. л. куркума


Лука се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина. Добавя се каймата и се запържва до готовност на каймата. Подправя се с червен пипер, чубрица и черен пипер. Долива се 1/2 л. вода заедно с разтворения бульон, морковите и кус куса. Ако е необходимо се добавя още малко гореща вода. Вари се на бавен огън до готовност на кус куса.

С получената смес се пълнят чушките.

Пекат се в предварително умерено загряна фурна около 30 минути.

За да приготвим соса смесваме всички продукти за него разбъркваме добре, докато получим хомогенна гладка смес и варим на слаб огън, като непрекъснато разбъркваме, докато соса се сгъсти.

Чушките се поднасят заляни със сос.

 

Leave a Reply

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>